Απ’ τα καλύτερα έργα της σεζόν. Μια ελεγεία στο χρόνο και το θάνατο. Από το διάσημο σκηνοθέτη Αντρέι Βάιντα. Δύο παράλληλες ιστορίες – της ηθοποιού – Krystina Janda, που υποδύεται το ρόλο και της ηρωίδας του ρόλου – αμφότερες αντιμέτωπες με τη ζωή και το θάνατο.
Αμφότερες με τον έρωτα να τις εγκαταλείπει – για την πρώτη στο τέλος (πρόωρο) που επέρχεται αναπάντεχα με την αρρώστια, για τη δεύτερη στην αρχή – εξ ίσου πρόωρο καθώς επίσης άκαιρο, αλλά εξ ίσου μοιραίο και για τους δυο.
Tαταράκ είναι τα κρίνα του ποταμού – τα μισά στο νερό τα μισά έξω από το νερό. Ο νεαρός ήρωας που συντροφεύει την ηρωίδα που υποδύεται η ηθοποιός, στην προσπάθειά του να τα μαζέψει για να της τα χαρίσει, παρασύρεται απ’ τη μοιραία τους δίνη στο βάθος τους, για να μην εξέλθει ποτέ πια απ’ αυτά. Βραβείο Alfred Bauer στο φεστιβάλ Βερολίνου. info web
Kallimages
Villa Anemona

