Κεικ με μηλα απλο

apple-cakeCapture
Κέικ Μήλα

Υλικά
1 κιλό μήλα στάρκιν
500 γρ. φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
250 γραμ. καστανή ζάχαρη
200 μλ. ελαιόλαδο
5 αυγά
250 γρ. χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουτ. γλυκού κανέλα ΜΠΑΧΑΡ
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ΜΠΑΧΑΡ
για την συνοδευτική κρέμα γιαουρτιού:
300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
2 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη
½ κουτ. γλυκού κανέλα ΜΠΑΧΑΡ
Αντικολλητικό χαρτί SANITAS

Εκτέλεση
Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε σε αντικολλητικό τηγάνι 4 κουταλιές καστανή ζάχαρη και σοτάρετε τα μήλα σε δυνατή φωτιά. Αφήστε τα για λίγα λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα, πασπαλίστε με λίγη κανέλα και τζίντζερ και κατεβάστε από την φωτιά.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο με τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αυγά, την κανέλα και το τζίντζερ. Προσθέστε την μισή ποσότητα μήλων και την φαρίνα και ανακατέψτε.

Μοιράστε το μείγμα σε μικρές φόρμες για κέικ (ή σε μία μεγάλη φόρμα για κέικ με διάμετρο περίπου 24 εκ.) αφού καλύψετε πρώτα το εσωτερικό τους με αντικολλητικό χαρτί.

Απλώστε τα μήλα που περίσσεψαν στην επιφάνεια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C, στον αέρα, για 35 λεπτά (αν πρόκειται για μικρά κέικ) ή για 50 λεπτά αν ετοιμάσετε ένα μεγάλο κέικ.

Ανακατέψτε το γιαούρτι με την άχνη ζάχαρη και την κανέλα και σερβίρετε με το κέικ.

Συνταγή φωτο gefsifysi.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *