Φιλετο κοτοπουλο με σαλτσα πορτοκαλι

Φιλέτο Κοτόπουλο με Σάλτσα Πορτοκάλι

Η εποχή τώρα μας δίνει τα πορτοκάλια. Πολύ καλά για τη λήψη της απαραίτης βιταμίνης C, αλλά και για τη μαγειρική αφού δίνουν μια έξτρα γεύση σε σάλτσες για τα πουλερικά – κοτόπουλο, γαλοπούλα. Μια συνταγή με σάλτσα πορτοκάλι θα αξιοποιήσει τα φιλέτα κοτόπουλου φυσικά κομμένα από πριν κατά μήκος για να ψηθούν εύκολα από μέσα.

Υλικά: (4 άτομα)

4 στήθη κοτόπουλου
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
3/4 φλιτζανιού χυμό πορτοκαλιού
7-8 φέτες πορτοκαλιού καθαρισμένες
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
δεντρολίβανο (κατά προτίμηση φρέσκο)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τα υλικά για τη σάλτσα: το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού, τις φέτες του πορτοκαλιού, το ξύδι, το μέλι, το ξύσμα του πορτοκαλιού, λίγο δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε να πάρουν μια βράση και τα βγάζετε από τη φωτιά.
Βάλτε τα στήθη του κοτόπουλου σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί καλά (ή εναλλακτικά ψήστε τα στο φούρνο σε ταψάκι). Σε 2 λεπτά αναποδογυρίστε τα στήθη ώστε να ψηθεί για λίγο και η άλλη πλευρά. Στη συνέχεια χαμηλώστε πολύ τη φωτιά, ρίξτε τη σάλτσα που έχετε στο κατσαρολάκι και αφήστε τα φιλέτα κοτόπουλου να σιγοψηθούν και τη σάλτσα να δέσει καλά. Θα χρειαστείτε συνολικά περίπου 30 λεπτά ψησίματος. Μην ξεχνάτε να αναποδογυρίζετε συνεχώς το κοτόπουλο ώστε να ψηθεί καλά και να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Σερβίρετε βάζοντας στην άκρη κάθε στήθους ένα κλωναράκι φρέσκου δεντρολίβανου και περιχύνοντας το στήθος με τη σάλτσα πορτοκαλιού. Πηγή: dietup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *