Αγάπη για τα ζώα

στις

Ο Τζωρτζ Μπέρναρ Σω είχε πει «Αφ’ ότου γνώρισα τους ανθρώπους αγάπησα τα ζώα» – και πολύ σωστά γιατί οι άνθρωποι μας απογοητεύουν ενώ τα ζώα ποτέ: παραμένουν πάντα πιστοί σύντροφοι των αφεντικών τους.

George Bernard Shaw
Αγρόκτημα Bazoches, Montfort l’ Amaury

Το ίδιο ισχύει και για τη σταρ του σινεμά Μπριζίτ Μπαρντό χωρίς να έχει πει το αντίστοιχο ρητό έκανε πράξη στη ζωή της την αγάπη της για τα ζώα περιθάλποντας κάθε ζώο που πέφτει στη ματιά της, αγωνιζόμενη για τη σωτηρία των ειδών του ζωϊκού βασιλείου κάθε μέρα που περνάει. Γι’ αυτό το σκοπό έχει ιδρύσει το Brigitte Bardot Foundation που δραστηριοποιείται στο έργο έργο της έρευνας και διάσωσης των ζώων του πλανήτη.

Αγρόκτημα Bazoches, περιοχή Montfort l’ Amaury (Yvelines)

Όμως αυτή η προσήλωση στα ζώα δεν είναι πρόσφατη: Είχε αρχίσει από παλιά, από την εποχή που βρισκόταν στο απόλυτο μεσουράνημα της στο κινηματογραφικό στερέωμα.

Brigitte Bardot, Bazoches, Montfort l’ Amaury

Η Αγάπη της Μπαρντό για τα ζώα

Αγρόκτημα Brigitte Bardot, Bazoches, τωρινή ιδιοκτησία FBB

Η αγάπη της Brigitte Bardot για τα ζώα δεν είναι των τελευταίων ετών. Χρονολογείται από πολύ παλιά από της εποχή του γάμου της με τον Ζακ Σαριέ το 1960, όταν αγόρασε ένα εξοχικό σπίτι στη Νορμανδία – στη Bazoches περιοχή Yvelines, κοντά στo Montfort l’ Amaury, που μετέτρεψε εκτός από μια καλόγουστη εξοχική κατοικία, σε φάρμα των ζώων.

Brigitte Bardot
Η Brigitte Bardot στο Monfort l’ Amaury

Εκεί περνούσε πολύ καιρό στην αυλή ταΐζοντας τα ζώα της που ήταν κατσίκες, άλογα, σκυλιά, ακριβώς σα να ήταν μια αγρότισσα αφοσιωμένη στις δουλειές του αγροκτήματος.

Brigitte Bardot – Bazoches, 1960

Με απλότητα και γούστο μετέτρεψε αυτό τον παλιό αχυρώνα με την ψάθινη στέγη, σε ένα ζεστό εξοχικό σπίτι όπου πήγαινε ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι για να απομακρυνθεί για κάποιο χρόνο απ’ την τρέλα του Σαιν Τροπέ (Νότιος Γαλλία) – όπου διατηρούσε και άλλη εξοχική διαμονή.

Σήμερα η αγροικία είναι ιδιοκτησία της «Fondation Brigitte Bardot» όπου περιθάλπονται και διαμένουν ελεύθερα προστατευόμενα ζώα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *