Πανακοτα

στις
Panacotta
Γλύκισμα Πανακότα

Αυτό είναι ένα πανεύκολο γλυκό που αρέσει σε όλους. Μοιάζει με τη γνωστή μας κρέμα καραμελέ. Κάποτε είχα φτιάξει κρέμα καραμελέ. Μου είχε πάρει αρκετή ώρα με όλη τη πολύπλοκη ετοιμασία (μπαιν-μαρί όπου ανακάτευες τα αυγά για να γίνουν λεία μαζί με το γάλα) – τέλος πάντων θυμάμαι πως είχα περάσει αρκετή ώρα στην κουζίνα για να τη φτιάξω. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό βέβαια. Με την πανακότα θέλει κανείς λίγη ώρα ετοιμασίας. Δε διαφέρει στη γεύση από την κρέμα καραμελέ είναι όμως πιο ανάλαφρη σαν υφή και πιο δροσερή. Ως προς το γαρνίρισμα το σιρόπι με βύσσινα είναι το καλύτερο και γευστικά και στην όψη. Στο ιταλικό που πηγαίνω μια φίλη που είχε φάει στην Ιταλία είπε πως δεν είχε καμμιά σχέση – τόσο πιο ανάλαφρη και λεπτής γεύσης ήταν εκεί. Τους το είπε και εξ αυτού δε μας τη κέρασαν όπως έκαναν συνήθως! Για μια γιορτινή ετοιμασία προσφέρεται σαν ιδέα λόγω της ευκολίας παρασκευής και του εντυπωσιακού αποτελέσματος λεπτ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *