Παρισι

ira-feloukatzi fr - Παρισι, η πόλη του φωτός
Paris Ville de Lumière

Λατρεύουμε το Παρίσι – την πόλη του φωτός, του δάσους της Βουλόνης (bois de Boulogne), των λαχταριστών μπαγκετών (baguettes), των ωραίων τηγανιτών πατατών (pommes frittes), των σκηνοθετών, των συγγραφέων (Balzac, Flaubert, Proust, Hugo), των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων (Versailles, Arc de Triomphe, Invalides, Tour Eiffel, Louvre, Tuilleries, Notre-Dame).
Των μεγάλων σχεδιαστών μόδας, των ωραίων γυναικών ηθοποιών (Bardot, Moreau, Deneuve, Adjani, Paradis, Ardan), των εκπληκτικών αρωμάτων, των ακριβών φίνων αξεσουάρ.

Των προκυμαιών του Σηκουάνα με τους υπαίθριους πωλητές βιβλίων και τους μοναχικούς περιπατητές, των καραβιών που διασχίζουν το ποτάμι όλη την ώρα (bateaux mousses), των ωραίων μεγαλοπρεπών ξενοδοχείων με τη κλασσική διακόσμηση και τα τεράστια δωμάτια.

Bouquinistes
Les Bouquinistes de la Seine

Όλη την ώρα θα  βρισκόμασταν έξω – ακούραστοι πεζοπόροι στα λιθόστρωτα δρομάκια και λεωφόρους. Ο καφές θα άχνιζε στο ζαχαροπλαστείο-καφέ των Ηλυσίων πεδίων (Champs Elysees) , θα πλησίαζε ευγενώς ο σερβιτόρος: «Encore un petit cafe messieurs dames? ou bien un petit gateau?»
Η ευγένεια των Γάλλων λέγεται και Γαλατική ευγένεια. Είναι ένας τρόπος να σε κάνουν να αισθάνεσαι πάντα «a l’ aise comme chez soi» λένε πάντα χαμογελώντας ενθαρρυντικά.

Το Παρίσι προσφέρεται για τις ωραιότερες διακοπές  Σωστά οι Αμερικάνοι ξεκινούσαν για το Παρίσι για τις διακοπές τους στην Ευρώπη. Γυρίσανε και έργο: Last time i saw Paris, κάνανε τραγούδι: I love Paris in the morning, I love Paris in the night… Εδώ στην Ελλάδα νομίζουμε πως είμαστε στο κέντρο του κόσμου – Πάμε Παρίσι; Ναι, ναι, μα όμως κοστίζει ακριβά αυτό το ταξίδι. «Τότε τι γίνεται;» «Ε τι να γίνει; Πάμε ως το Λουτράκι!» φωτό info Web

Ένα σχόλιο στο Παρισι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *