Παρισινο Κοτοπουλο

Poulet Parisien

Το κοτόπουλο αποτελεί πρώτη πηγή χαμηλών λιπαρών αλλά και οφέλειας (πρωτεϊνες). Η γεύση του όπως και να μαγειρευτεί παραμένει πάντα μοναδικά ευχάριστη και πλούσια με τις διάφορες παραλλαγές ψησίματος.

french_chicken
Parisian Chicken with Mushrooms – Poulet de Paris aux Champignons

Υλικά

  • 4 στήθη από κοτόπουλο
  • μανιτάρια άσπρα ή καφέ ή μείξη αυτών (συνιστώμενα Κεγαγιάς ψιλοκομμένα)
  • 1 μκρό κρεμμύδι,
  • σκόρδο (1 σκελίδα)
  • 1 χυμός πορτοκάλι
  • μαρμελάδα βερύκοκο
  • μουστάρδα dijon

Εκτέλεση

Σ’ ένα φαρδύ σχετικά χαμηλό σκεύος σωτάρουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε ψιλοκομμένο ή συνθλιμμένο το σκόρδο και αφού μαραθούν ρίχνουμε τα μανιτάρια ψιλοκομμένα. Σωτάρουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το 1/2 του χυμού πορτοκαλιού. Όταν γίνουν τα μανιτάρια τ’ αφήνουμε στην άκρη και τοποθετούμε τα στήθη από κοτόπουλο κομμένα σε οριζόντιες φέτες. Γυρίζουμε στο σκεύος τα τεμάχια κι απ’ τις δυο πλευρές έως ότου αποκτήσουν μια ροδοψημένη επιφάνεια. Ψήνουμε έως ότου γίνει το κοτόπουλο – (τρυπάμε με οδοντογλυφίδα ελέγχοντας αν βγαίνει στεγνή). Προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι, μια κουταλιά μαρμελάδα βερύκοκο και μουστάρδα στη σάλτσα – (Η γλυκειά γεύση πορτοκαλιού, μαρμελάδας βερύκοκο δένει με την κρεμώδη υφή της αψιάς μουστάρδας ). Ανακατεύουμε να ενοποιηθούν με το χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να ψηθούν λίγο ακόμη. Σερβίρουμε με δροσερή πολύχρωμη σαλάτα εποχής. (276 cal η μερίδα)

Bon Appétit!

Αρχική πηγή συνταγής & εικόνας: caloriecount.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *