Πλανητης Γη

Ισλανδία
Snaefellsnes - Iseland
Ισλανδία – Snaefellsnes

21/8/'19 Περιβάλλον/ κλίμα —Η Ισλανδία είναι νήσος – η βορειότερη χώρα της Ευρώπης με ψυχρές θερμοκρασίες που δεν ξεπερνούν τους 11° C κατά το μήνα Ιούλιο. Εκεί βγαίνει και το Βόρειο Σέλας αξιοθέατο με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς και οι πίδακες θερμού νερού που αναβλύζουν φυσικά από το έδαφος, σε ορισμένες ιαματικού ενδιαφέροντος τοποθεσίες. Άλλο σημείο αναφοράς είναι οι παγετώνες που αναπόφευκτα αρχίζουν να λιώνουν υπό τις παρούσες κλιματικές αλλαγές… (συνέχεια στο άρθρο εδώ)

Σιβηρία
TheRevenant_smCapture
Σιβηρία – Αρκτικό Τοπίο

10/5/'16 Περιβάλλον —Η Γιακουτία είναι η μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή της Ρωσίας και μία από τις πιο αραιοκατοικημένες στον κόσμο, αν σκεφθεί κάποιος ότι παρότι είναι μεγαλύτερη σε έκταση από την Αργεντινή και σχεδόν ίση με την Ινδία, ο συνολικός πληθυσμός της υπολογίζεται στους λιγότερο από ένα εκατομμύριο κατοίκους (950.000) με πυκνότητα πληθυσμού 0,3 κατοίκους ανά τετραγωνικό χλμ. Δεδομένης της γεωγραφικής της θέσης το 40% της συνολικής της έκτασης βρίσκεται εντός του Αρκτικού Κύκλου, η Γιακουτία βιώνει τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής αφού το αυξανόμενο λιώσιμο των πάγων απειλεί το οικοσύστημα της περιοχής. Δες το πλήρες άρθρο

Σολομός
salmonCapture
Σολωμός

29/12/'15 Περιβάλλον — Σολομός από την Ιρλανδία, καπνιστός σολομός από την Σκωτία, σολομός Ατλαντικού, βιολογικός άγριος σολομός. Στα καταστήματα δημιουργείται η εντύπωση στον καταναλωτή ότι υπάρχουν αναρίθμητα είδη, αλλά και μεγάλα αποθέματα σολομού. Μια προσεκτική ματιά στη συσκευασία δείχνει ωστόσο ότι ο σολομός που συνήθως βρίσκουμε στο ράφι προέρχεται από ιχθυοκαλλιέργειες. Ο λόγος είναι ότι ο άγριος σολομός απειλείται από εξαφάνιση και περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ειδών που χρήζουν ιδιαίτερης προστασίας. Τα αποθέματα άγριου σολομού είναι μικρά, λέει ο Φίλιπ Κάνστινγκερ από το Κέντρο Θαλάσσιας Προστασίας του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF). περισσότερα

Πλανήτης Αφροδίτη
Planets
Αφροδίτη – Γη

3/12/'11 Photos —Σπάνια κοιτάζουμε τον ουρανό, ωστόσο τα πλανητικά φαινόμενα υπάρχουν ψηλά κι απαρατήρητα… κάνουν τον κύκλο τους γύρω από τον ήλιο και το φεγγάρι.
Η Αφροδίτη είναι ορατή με γυμνό μάτι από τη Γη. Μπορεί κανείς να τη δει είτε νωρίς το πρωί, πριν την ανατολή του Ηλίου, ή λίγο μετά τη δύση του Ηλίου. Το επίπεδο της τροχιάς της Αφροδίτης γύρω από τον Ήλιο είναι σχεδόν ίδιο με αυτό της Γης – έτσι παρατηρείται. Οι διαβάσεις της Αφροδίτης συμβαίνουν κάθε 120 έτη, σε ζευγάρια δυο διαβάσεων με διαφορά οκτώ χρόνων η μία από την άλλη. Η πιο πρόσφατη διάβαση έγινε το 2012.

Ταξιδι στο Ηλιακο Συστημα
Το Ηλιακό Σύστημα

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *