Με Ρακη και Μελι

Ρακόμελο και εις υγείαν!

Rakomelo
Το παραδοσιακό Ρακόμελο

Ένα ωραίο ποτό για τις κρύες μέρες ή και νύχτες του χειμώνα, το ρακόμελο συντροφεύει τις παρέες στις διάφορες εξόδους στα στέκια τα οικεία και παλιά —ή μη.

Με πρώτη ύλη την περίφημη (καταφρονεμένη άλλοτε από τους «πρωτευουσιάνους») κρητική ρακή —που μαζί με το μέλι παίρνει αυτό το ωραίο βαθύ, χρυσαφί χρώμα που καθορίζει την ονομασία του. Πίνεται φυσικά ζεστό και είναι ελαφρύ, αρωματικό και χωνευτικό.

Ιδού η συνταγή:
Υλικά: 1 ποτήρι ρακί
2 κουταλιές μέλι
2 ξύλα κανέλλας
6-7 γαρύφαλλα κοπανισμένα
λίγη φλούδα πορτοκάλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σιγά σιγά για ένα λεπτό, προσεκτικά μη μας πάρει φωτιά, καλό είναι να κλείσουμε το μάτι της κουζίνας αφού αρχίσει να βράζει. Το αποσύρουμε από το μάτι και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να δέσουν τα αρώματα. (Αν δεν έχουμε ρακή, βάζουμε τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο).

Αρχική πηγή lixoudis. gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *