Magiko Kouti HomeJojoba oil
Μακιγιάζ

Ομορφιά - Εμφάνιση - Οδηγίες

To αιώνιο κυνήγι της ομορφιάς
 • Αγαπαμε αυτα!

  • Cubanita
  • Σειρά Αρωμάτων Dolce & Gabbana
  • L' Oreal Ombre (φυσικό ξάνοιγμα των άκρων των μαλλιών)
  • Amway - προϊόντα σαμπουάν & styling
  • Nina Ricci
Η υγεία και η ομορφιά είναι έννοιες αλληλένδετες, όπως υποστηρίζουν πολλοί. Όσο πιο υγιείς είμαστε τόσο ομορφότερες δείχνουμε. Είναι γεγονός ότι υπάρχουν μικρά κοινά μυστικά που κάθε γυναίκα μπορεί εύκολα να ακολουθήσει για να διατηρήσει τη νεανική της εμφάνιση επί μακρόν.
Μερικές απλές Οδηγιες μπορεί να εφαρμόσει καθεμία από εμάς, προκειμένου να διατηρήσει την υγεία και την καλή της εμφάνιση.
 1. Γυμναστείτε!
  • Η τακτική άσκηση θα κάνει το σώμα σας σφριγηλό και θα βελτιώσει την κορμοστασιά σας. Προφυλαχθείτε από τις ακτίνες του ηλίου και κυρίως από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία καταστρέφει το κολλαγόνο και προκαλεί μακροπρόθεσμα ρυτίδες. Φροντίστε να κοιμάστε καλά και αρκετές ώρες.
   Ο ύπνος είναι απαραίτητος τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική μας ευεξία. Βρείτε εποικοδομητικές διεξόδους για το άγχος σας. Το άγχος καθρεπτίζεται στο πρόσωπο και το κορμί μας. Προσέξτε την υγιεινή του στόματός σας για να διαφυλάξετε το λαμπερό σας χαμόγελο. Μην παραλείπετε να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντίατρό σας.
 1. Μην καπνίζετε!
  • Ο καπνός βλάπτει την επιδερμίδα κάνοντάς την να χάσει τη λάμψη της, ενώ καταστρεπτικές επιπτώσεις έχει και στα μαλλιά σας. Το κάπνισμα επιταχύνει επίσης τη διαμόρφωση ρυτίδων, κυρίως γύρω από το στόμα. Περιορίστε την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Προσέξτε ιδιαίτερα τη διατροφή σας, φροντίζοντας να τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά, τα οποία θα σας παράσχουν τις απαραίτητες βιταμίνες.
 1. Ο ρόλος των καλλυντικών
  • Από την αρχαιότητα ακόμη οι γυναίκες ακολουθούσαν διάφορες μεθόδους για να καλλωπιστούν και να εναρμονιστούν με τα πρότυπα ομορφιάς, τα οποία παρεμπιπτόντως διαφοροποιούνταν πολύ ανάλογα με την εποχή και τον πολιτισμό, σε τέτοιο σημείο, που δεν μπορούμε να μιλάμε για διαχρονική και διαπολιτισμική ομορφιά.

   Είναι ευρέως γνωστό ότι η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε γάλα για να διατηρήσει τη λευκότητα της επιδερμίδας της.
   Το 1858, η μαντάμ Λόλα Μοντέζ μοιράζεται με τις σύγχρονές της τα μυστικά του καλλωπισμού εκδίδοντας ένα βιβλίο που τιτλοφορείται "Η τέχνη της ομορφιάς": Lola Montez: The Arts of Beauty (1858)

 1. Στο βιβλίο της αναφέρει
  • ότι πολλές Παριζιάνες κοιμούνται εφαρμόζοντας στο πρόσωπό τους φέτες... ωμού βοδινού, προκειμένου να επιβραδύνουν την εμφάνιση των ρυτίδων.
   Η ίδια ισχυρίζεται ότι στη Βοημία οι κοπέλες πίνουν... αρσενικό για να λευκάνουν την επιδερμίδα τους. Όταν όμως ο οργανισμός εθιστεί, η μέθοδος αυτή πρέπει να συνεχιστεί εφ' όρου ζωής, καθώς η απότομη διακοπή της μπορεί να προκαλέσει το θάνατο.
   Στην εποχή μας η βιομηχανία της ομορφιάς έχει διευκολύνει την πρόσβαση σε πάσης φύσεως ουσίες που υπόσχονται ότι αντιστρέφουν τις επιπτώσεις που έχει το πέρασμα του χρόνου επάνω μας.
 1. Πολύ συχνά τα πανάκριβα αυτά προϊόντα
  • προωθούνται με διαφημιστικές καμπάνιες που αφενός βασίζονται στην ανασφάλεια του "target- group" για την εξωτερική του εμφάνιση και αφετέρου δημιουργούν την εντύπωση ότι η χρήση των συγκεκριμένων καλλυντικών μπορεί να βελτιώσει γενικότερα το βιοτικό μας επίπεδο.
   Έρευνες που διεξήχθησαν στις ΗΠΑ καταδεικνύουν ότι πράγματι ορισμένες θεραπείες καλλωπισμού συμβάλλουν στη βελτίωση όχι άμεσα του βιοτικού μας επιπέδου αλλά της αυτοεκτίμησής μας.
 1. Ωστόσο, όλο και πιο πολλοί υποστηρίζουν
  • ότι η διαδικασία γήρανσης εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά μας και ότι οι αντιρυτιδικές κρέμες δεν είναι ούτε τόσο αποτελεσματικές ούτε τόσο ασφαλείς όσο διατείνονται οι διαφημίσεις, καθώς πολλές από αυτές μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες σε ευαίσθητους οργανισμούς.
   Μάλιστα, λόγω του σκανδάλου της νόσου των "τρελών αγελάδων", η προσοχή μας πρέπει να είναι ιδιαίτερα τεταμένη, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση απαγόρευσε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο τη χρήση καλλυντικών που έχουν συστατικά ζωικής προέλευσης και προέρχονται από περιοχές στις οποίες ενδημεί η νόσος.
   Το ερώτημα είναι τι γίνεται με εκείνα τα καλλυντικά που ήταν ήδη στις προθήκες και των οποίων η σύσταση δεν αναγράφεται λεπτομερώς στη συσκευασία.
   Κείμενο, διεύθυνση health.in.gr 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 18:06 - Ροζάννα Βούρτση
   Στο θέμα της ασφάλειας των καλλυντικών θα επανέλθουμε πολύ σύντομα. Έως τότε, φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό, να μην εκτίθεστε στον ήλιο και να σκέφτεστε θετικά.
Share |
Zara basic T-shirt
back
Old Bakery
© magikokouti 2021 | Ομορφια - Εμφανιση - Οδηγιες | 6-apr-21